A tudományt a szépség szolgálatába állítottuk és a történelem ősi illatait újra felfedezve alkottuk meg kozmetikai termékcsaládunkat.

Tulajdonos


Az Almaqah Cosmetics megálmodója, Kovách Katalin vagyok, szenvedélyem a kozmetikum és parfümkészítés mellett a régészet; vállalkozásom megalapítása tette lehetővé, hogy a szenvedélyem legyen a hivatásom.

Saját készítésű kozmetikumok

A természet által kínált alapanyagokból, ősi receptúrák alapján készítem a kozmetikumokat. Ebben a magával ragadó alkotói munkában: az intuícióim, az érzelmeim, és az inspirációim vezetnek. Képzelőerőm segítségével olyan titokzatos és egyedi illatszereket igyekszem létrehozni – hölgyek és urak részére egyaránt -, melyek a misztikus Kelet varázsát közelebb hozzák a modern Nyugat világához.

Ars poetica


Illatkultusz-kutatóként vallom, hogy a parfümök és illatszerek képesek hangulatokat, emlékeket, életérzéseket, történeteket magukba hordozni. Hiszem, hogy az illat az önkifejezés és a szavak nélküli kommunikáció legátütőbb erejű „kelléke”, amely képes drámai hatást kiváltani, mély érzelmeket generálni, és az érzékek fenséges birodalmába repíteni bennünket.

Illatszerek és orientális parfümök


A parfümök és az illatszerek készítését sokszor alkalmazott művészetnek is tekintik, hiszen itt a kreativitáson túl, különleges alkotási technológiák ismeretére is szükség van. Az illatok szeszélyesek, változékonyak, de ha megfelelő alázattal nyúlunk hozzájuk, akkor igazi varázslatra képesek. Az orientális illatkompozíciók letűnt korok szellemiségét idézik, egzotikumot, intenzitást és misztikumot csempésznek az életünkbe.

Illatok vonzásában

Egyetemi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem környezettudományi szakán szereztem meg; az illatok iránti erős vonzódásom is ebben az időszakban kezdett kibontakozni. Ennek volt köszönhető, hogy elvégeztem az összes, számomra elérhető parfüm-, és kozmetikumkészítő tanfolyamot, workshop-ot, Magyarországon valamint külföldön is.

A Közel-Kelet varázslatos világa


A mesés kelet és a régészet iránt mutatott fokozott érdeklődésem már egészen korán, gyermekkoromban megmutatkozott. Fiatal felnőttként pedig elhatároztam, hogy az álmaimat, a tudásomat, az érzéseimet, a tapasztalásaimat és a szenvedélyemet egy kozmetikum és parfüm márkába foglalva kívánom a nagyközönség elé tárni: Almaqah Cosmetics néven.

Környezetkutató

2011-ben alkalmam nyílt az Egyesült Arab Emírségekbe költözni, ahol környezetkutatóként dolgoztam, ez nagyszerű lehetőség volt számomra, hogy betekintést nyerjek egy teljesen másik kultúrába, annak minden szépségével, misztikumával és különlegességével együtt.  Hálás vagyok a sorsnak, hogy a történelem egy kivételes időszakának lehettem nemcsak a szemtanúja de testközelből is megélhettem, hogyan nyitotta meg egy arab ország a kapuit a nyugati emberek számára munkalehetőséget teremtve számukra ebben a sejtelmes és titkokkal övezett világban. Belecsöppentem a Közel-Kelet messzeföldön híres illatkultúrájának elbűvölő paradicsomába, az illatos attarok, az aranyló parfümolajok, a bakhoor-illatosítók „oázisába”. Tiszta szívemből úgy éreztem: otthon vagyok!

Tudományon alapuló illatkreáció


Okleveles vegyészünk 2011-ben végzett Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen és 2016. óta erősíti az Almaqah Cosmetics csapatát. Szakemberünk feladatai közé tartozik: a krémek receptúráinak ellenőrzése, a forgalomba hozatal előtti szakmai felülbírálás elvégzése, mindez természetesen a legjobb minőség és a maximális biztonság garantálása érdekében történik. Töretlenül hiszünk abban, hogy különleges kozmetikai termékeinkkel igazi értékeket teremtünk, és hogy felejthetetlen illatélményeket csempészhetünk az emberek mindennapjaiba.

Professzionális illatszerkészítés

Az Almaqah kozmetikumainak titka főként abban rejlik, hogy különböző tudományos régészeti publikációkban talált ősi illatszerek receptjeit kutatjuk, majd pedig használjuk fel. Természettudományi ismeretekre támaszkodva, saját gyártóhelyiségünkben kreáljuk meg termékeinket. Csapatunk maximálisan felelősségteljesa munkafolyamat minden területén, hisz pontosan tudjuk, hogy milyen egészségi károkat okoznak a bőrön át bejuttatott vegyszerek, kőolajszármazékok. Termékeink vegánok, nem tartalmaznak SLS-t, parabén mentesek, hozzájárulva ezáltal is az egészségesebb, környezettudatosabb és az egyediséget megtestesítő kozmetikumok népszerűsítéséhez, létjogosultságához.

A történelem illatai elérhetővé váltak


Az Almaqah Cosmeticsnél azon dolgozunk, hogy kozmetikumaink által mindenki számára elérhetővé tegyük ezt az ősi, valóban páratlan szépítő és bőrápoló hatású extraktumot.