Kr.e. 1000-be csöppenünk, a mesés Keletre, az ősi arábiai Sába Királyságába, ahol Sába királynője, Bilkisz, másnéven Makéde, uralkodott, aki messze földön híres volt szépségéről és gazdagságáról és kezében tartotta az ókori világ legjobban virágzó kereskedelmét, a tömjénkereskedelmet. 


Az aranynál is drágább kincs

Ebben az időben még az aranynál is drágább kincs volt a tömjéngyanta, a tömjénfának az ezüstszínű, illatos gyantája, ami a világnak csak ezen a részén terem. Már akkor is különböző kultúrák használták szent liturgiáikon, szertartásaikon továbbá gyógyító és kozmetológiai célokra is, így óriási kereslet volt rá. Ezért a nevezetes kereskedelmi út, a Selyemút mellet óriási jelentősége volt az ókorban az úgynevezett Tömjénútnak is, amin tevekaravánokon szállították a tömjént főként Nyugatra, és amit teljes mértékben Sába királynője felügyelt. Az ősi Sábában volt ennek a kereskedelmi útnak az egyik központja, ahol a Holdat Almaqah-nak hívták.

Keleti királynők

Az Almaqah Cosmetics készítményeinek megalkotásában a régen élt, szépségükről híres királynők, hercegnők, szeretők, ősi szépségpraktikái, afrodiziákus parfümolajaik titkos receptjei inspirálnak minket. Milyen kézkrémet használt Kleopátra? Milyen parfümöt viselt az 1001 éjszaka történeteiből ismert varázsaltos szépségű Seherezádé azon a bizonyos éjszakán? Miért köszönhetik az etiópok első királyukat, Meneliket Sába királynőjének, akinek arca olyan fiatal és sugárzó volt, hogy a bölcs Salamon király menthetetlenül beleszeretett? Szerelmük története azóta is számos irodalmi alkotásnak, zeneműnek és festménynek szolgál témául.

Almaqah Cosmetics

A márka neve a Hold ősi nevére és a minden Almaqah Cosmetics arc- és testápolóban jelenlévő tömjéngyanta kivonatra utal. Ahogy ez a szent gyanta, a tömjén, füstje által Istenhez viszi hálánkat, kívánságainkat, úgy mi az Almaqah Cosmetics-nél hiszünk abban, hogy a kozmetikumokban, parfümökben való alkalmazása is felemel minket egy tökéletesebb énünk felé.

Termékek megtekintése